Wat is een TX-keur?
TX-Keur is het landelijke kwaliteitskeurmerk voor taxivervoer.
Het TX-Keur staat voor vakkundige chauffeurs en comfortabel en veilig taxivervoer.
De stichting TX-Keur biedt een volledig pakket aan eisen aan in de vorm van reglementen TX-Keur. Hiermee kan een taxiondernemer aantonen dat zijn of haar bedrijf aan hoge kwaliteitseisen voldoet.
Hierbij worden taxibedrijven getoetst op Betrouwbaarheid, veiligheid, netheid, klantgerichtheid, vriendelijkheid, sociale vaardigheden en de bijbehorende opleidingen.

Waaraan herkent u een TX-keur taxi?
U kunt een taxi met een TX-keur herkennen aan de blauwe TX-keur sticker op de taxi, dit is echter niet verplicht. Een alternatief hiervoor is om het bijvoorbeeld op de website te plaatsen.
Een taxibedrijf heeft een TX-keur als zij op de website van TX-keur staan vermeldt.

Waarom een TX-keur?
Een TX-keur is niet alleen iets dat goed staat op je website. Een TX-keur betekend dat je daadwerkelijk kwaliteit levert, dat jaarlijks gecontroleerd wordt door neutrale partijen. Een TX-keur geeft dus een bevestiging dat het taxibedrijf kwaliteit levert.
Daarnaast krijgt u ook beter inzicht in alle bedrijfsprocessen waardoor het mogelijk wordt uw bedrijfsvoering effici├źnter te organiseren.

TX-keur controles
Het TUV is gerechtigd om namens de Stichting TX-keur controles uit te voeren. De controlerende organisatie controleert onaangekondigd of de taxionderneming nog steeds voldoet aan de eisen van de TX-keur. Daarnaast wordt er ook een gerichte controle uitgevoerd op het gedrag van de chauffeur.
Het gevolg van een constatering van te veel onregelmatigheden tijdens een onaangekondigde controle, is dat het kan leiden tot onmiddellijke intrekking van het TX-keur.

Conclusie
Bedrijven nemen een TX-keur om aan te tonen dat hun taxi veilig is, maar ook om kwaliteit aan te duiden. De reden dat Royal Taxi Service een TX-keur bezit is omdat wij het belangrijk vinden dat onze chauffeurs kwaliteit leveren.

bron: http://www.tx-keur.nl/